b+ma logo senza sfondo grigio per sito.p

1/4

BRESCIA, 2018

A2A AMBIENTE THE CONTROL ROOM

WORK DESIGN, WORK MANAGEMENT

Size: 450 mq, Total Amound: € 650.00

The Control Room of the Brescia Waste to Energy Plant has been renewed starting from the general panel of machinery management (video wall). On this occasion, the management of A2A deemed it appropriate not to limit the intervention to the control room alone, but to extend the intervention also to the surrounding areas consisting of the adjoining offices and the access corridor to the 3rd floor coming from the external bridge connecting with the A2A meeting room.

The project plans to intervene on the reconstruction of all the finishes of the premises affected by the intervention, with slight distribution changes.
Work categories:
- Renovation of raised floors, using different types and colors depending on the different functions
- Removal and construction of new false ceilings, of a removable type, integrated with existing systems
- Formation of new plasterboard and glass partitions
- Creation of new counter-walls for corridor spaces and elevator compartments, with insertion of elements equipped for fan coils and projection panels.

1/3

BRESCIA, 2012

CassaPadana BANK

The project for the new headquarters of Banca Cassa Padana foresees the construction of a new four-storey building on the ground floor and equipped with an underground garage.

On the ground floor there are bank branches open to the public while the upper floors include administrative offices and meeting rooms. On the first floor there is a conference room, conceived as a multifunctional room integrated in the surrounding environments to allow for maximum flexibility and use for exhibition activities as well.

The volumes, externally coated in porcelain and laminated gres, articulate and intersect by defining different spaces depending on the needs of the building.

1/4

BRESCIA, 2011

BUISNESS AND 

RESIDENT BUILDING

The project involves the construction of a new building to accommodate the headquarters of the Centro Studi La Famiglia and a residential part of 18 apartments. The new complex is characterized by a L volume organized on three ground floor levels and two floors of underground garage.

The façade of the residential part is a true fifth stage, detached from the main volume of the apartments, which defines the lodges of the residences.

The directional part is characterized by a volume coated with one ventilated and shaded wall with shingle devices that protect large offices and open space inside.

The structure is equipped with passive cooling systems as well as facade and roof photovoltaic panels: it is classified in class A for the tertiary and A + for residence.

CONTACTS

B+M Associati s.r.l

Tel: +39 030398499

Fax: 0303387659

Email: info@bmasrl.it

Viale Duca degli Abruzzi,103 

25124 Brescia (IT)

  • Grey Instagram Icona

P.IVA 03762560989

CONTACT US: 

architettura studio bma brescia associati